Spadlý elektrický drát zabil v Oregonu rodiče, hrdinka zachránila jejich miminko

Neštěstí se stalo ve středu v Portlandu pokrytém ledovkou po zimní bouři a mrznoucím dešti. Osmnáctiletá Majiah Washingtonová si všimla velkého záblesku na ulici před domem, z okna pak uviděla děsivou scénu, uvedla agentura AP.

Na červené SUV spadl drát elektrického vedení, které poničila ulomená velká větev. Muž s kojencem v náručí se snažil dostat do bezpečí, ale na cestě pokryté silnou vrstvou ledu uklouzl a smýkl se zpět k autu. Dotkl se přitom jiskřícího spadlého drátu. "Trochu to vzplálo a pak se zakouřilo," popsala později dívka.

[chooze:article;value:425702]

​Miminko se pak snažila zachránit 21letá matka, která byla v šestém měsíci těhotenství. Rovněž ale uklouzla a dostala smrtelný zásah elektrickým proudem. Stejně tragicky dopadl i její 15letý bratr, jenž s nimi jel v autě.

Majiah Washingtonová telefonovala na tísňovou linku, když si všimla, že miminko hýbe hlavou. Přestože ji operátorka varovala, že pokus o záchranu je extrémně nebezpečný, ani na chvíli nezaváhala. "Věděla jsem, že musím něco udělat," řekla později reportérům místní televize KATU. "Měla jsem o to dítě strach."

Sama má malé sourozence a synovce, navíc v ženě poznala dceru svých sousedů. Plížila se k miminku v podřepu a po čtyřech. Podařilo se jí kojence vyprostit z otcovy náruče, aniž dostala zásah proudem, což podle záchranářů, kteří její čin označili za hrdinský, byl sám o sobě zázrak. Stejně jako fakt, že mimiko žilo.

Zachráněné dítě prohlédli v nemocnici a zjistili, že je naprosto v pořádku.

Sněhové bouře, mrznoucí déšť a mrazivé teploty, které uplynulý týden zasáhly severozápadní pobřeží Spojených států, mají jen v Oregonu na svědomí deset životů. Guvernér v noci na čtvrtek vyhlásil stav nouze.

Žena zachránila život svému synovi. Na medvěda vzala vidle (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.