Spalující vedra, enormní dusno. Česko zažije drsnou otočku počasí

Oproti pondělí bude v úterý ještě o něco tepleji. Teploty se mají vyšplhat nejčastěji k 25 až 29 °C, a hlavně v Polabí a na jihu Moravy mohou padnout i tropické hodnoty přesahující 30 °C. Jenže zatímco v úterý si užijeme slunečné počasí beze srážek, už od středy bude všechno jinak.

"Od zítřka k nám začne proudit vlhčí vzduch a vrátí se tak dusno a srážky, které budou nejčastěji ve formě přeháněk a bouřek," upozorňují meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

[chooze:article;value:561740]

Přeháňky se mají do Česka přihnat už během rána a odpoledne a očekávat je máme od jihu. K večeru se pak mohou objevit i bouřky. Teploty se vyhoupnou na tropické hodnoty a vyšplhají se k 27 až 31 °C.

Čtvrtek se zřejmě v duchu tropického dne neponese. Meteorologové hlásí, že se teploty vyšplhají nanejvýš k 25 až 29 °C. Přeháňky nebo bouřky mají přechodně udeřit na většině našeho území.

Už v pátek se ale přes tropickou hranici znovu přehoupneme. Naměříme 27 až 31 °C, bude polojasno až oblačno a ojediněle, přes den místy, se objeví přeháňky nebo bouřky.

[chooze:article;value:561642]

Rekordmanem týdne bude sobota, na kterou meteorologové hlásí nejvyšší týdenní teploty. Rtutě teploměrů vystřelí ke 28 až dokonce 32 °C. Vysoké hodnoty budou stále doprovázeny přeháňkami nebo bouřkami. 

V neděli začne teplota postupně padat. Zpočátku naměříme 24 až 29 °C, na jihovýchodě by dokonce mohlo padnout až 31 °C, směrem od západu se pak ale vyšplhá nanejvýš k 21 až 26 °C.

Záchranáři čekají více zásahů. Důvodem jsou blížící se vedra:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.