Španělsko zpřísnilo zákony. Pokutuje i častý zlozvyk Čechů

Na dovolené spoustu lidí překvapí jiné tradice, pravidla i zákony v zemi, kde právě relaxují. Zatímco u nás řízení bez trička způsobí spíše pobavené či znechucené výrazy ostatních řidičů, ve Španělsku za to teď hrozí pokuty. Upozornil na to web deníku Daily Mirror.

Ačkoli se v zákoně přímo nepíše, že je řízení nahoře bez nelegální, španělské zákony zakazují všechno, co zabraňuje bezpečnému řízení. Právě do toho spadá absence trička. Navíc byste podle tohoto zákona neměli ani řídit v žabkách.

Hrozí vám pokuta až v přepočtu asi 4 700 korun. Záleží ale na rozhodnutí konkrétního policisty. Někteří mohou přivřít oči a nechat vás jet dál.

[chooze:article;value:507045]

"Ve Španělsku dopravní policie považuje řízení bez trička za hrozbu pro vaši bezpečnost a vaši schopnost se hýbat, což znamená, že je to proti zákonu," řekl portálu WalesOnline šéf společnosti ClickMechanic, která se zabývá opravou aut, Andrew Jervis.

Řízení bez svrchního oděvu je zakázané i v Černé Hoře a Thajsku. Například na Kypru je zase dopravní přestupek napít se za volantem vody.

O tom, co čekat v turistických destinacích, promluvil mluvčí Asociace cestovních kanceláří Jan Papež:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.