Špatná zpráva pro Trumpa. Soud s ním začne jen den před klíčovým dnem voleb

4. března 2024. Den, kdy začne proces s bývalým prezidentem Spojených států Donaldem Trumpem. On a jeho právníci se budou muset na federální úrovni hájit v kauze údajné Trumpovy snahy zvrátit výsledky prezidentských voleb.

Trumpův tým žádal o odložení procesu na rok 2026. Tomu ale soud ve Washingtonu nevyhověl. Na lavici obžalovaných tak Trump usedne pouhý den předtím, než ve Spojených státech tzv. volebním superúterým odstartují primárky. Ty jsou klíčové kvůli nominaci kandidátů pro boj o prezidentské křeslo.

"Půjde-li skutečně o toto datum, bude to znamenat, že je to právě washingtonská kauza, která se jako první z celkových čtyř dostane před soud. Líčení by se konalo pouhý den před superúterým, které je v kalendáři prezidentských nominantů klíčovým datem," vysvětlil americký novinář Eric Tucker, který se Trumpovým kauzám dlouhodobě věnuje.

[chooze:article;value:519615]

Horkým kandidátem na prezidenta nejmocnější země světa je právě i Donald Trump, který by kvůli soudnímu procesu mohl přijít o pozici lídra na kandidátce Republikánské strany.

Velká porota Trumpa viní ze čtyř zločinů, mezi nimiž je i spiknutí proti vládě USA za účelem zvrácení výsledků prezidentských voleb, manipulace svědků nebo spiknutí proti právům občanů.

Exprezident figuruje i v dalších kauzách. Kvůli údajné snaze manipulovat s volebními výsledky má být už 6. září souzen ve státě Georgia. V předchozích měsících byl navíc obviněn z vyplácení peněz za mlčení pornohvězdě Stormy Daniels a z nelegálního přechovávání utajovaných dokumentů ve své soukromé rezidenci na Floridě. Trump jakékoli pochybení ve všech trestních kauzách popírá s tím, že jsou politicky motivované.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.