Moderní bydlení

Špatně zvážené citróny i špína. Mezi obchody ve Žďáru jsou obří rozdíly

Jako první do cesty štábu vstoupila Billa. S nadsázkou podezříval obchod, že zelenina a ovoce jsou umělými rekvizitami do filmu. Chyby byly vidět, ale maximálně tak pod lupou. Čisto, vše srovnané jako podle pravítka.

Druhé zastavení bylo v Kauflandu. Štáb přivítala paprika se shnilou špičkou a záhy zjistil, že existují ještě horší kusy. Několik sítěk citrónů neváží tolik, co deklaruje etiketa. Melouny mění tvar. Játra pro změnu barvu. Zaměstnanci se omlouvali a slíbili nápravu.

Ve městě je i Lidl. Hned od prvních metrů štáb čekala špína a hlína. Někde jsou podivné fleky, jinde vysypaná mouka. Ale rozhodující je názor zákazníků. "Jsem spokojená," vzkázala jedna z nakupujících. Potraviny totiž nevypadají vůbec špatně, až na shnilé a plesnivé švestky. 

[chooze:article;value:566691]

Poslední zastávkou byl Albert. Játra jsou jako z černobílého filmu. Prodavačka je nad věcí a hlavně spěchá. Ostatní potraviny jsou ale v pořádku, bod navíc je za úklid. 

Žďár je snad první kontrolované město, kde vejce nejsou vůbec rozbitá. Nicméně ve Žďáru nad Sázavou jsou podle kontroly mezi supermarkety velké rozdíly.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.