SPD kandiduje s Trikolorou a Rajchlem. Chtějí bojovat proti Fialovi

Heslem kampaně SPD a spřízněných stran je Česko proti drahotě. O krajských volbách mluví jejich zástupci jako o referendu o současné vládě.

"Do těchto voleb vstupujeme v rámci koalic SPD se stranami Trikolora a PRO 2022, v některých krajích s námi jde do voleb i strana Svobodných," oznámil Okamura.

"V naší zemi jsou dva miliony lidí, kteří jsou na hranici chudoby, a milion lidí pod hranicí chudoby. I proto jsme chtěli vyslyšet naše voliče a rozšířit naší koaliční dohodu o další subjekty v opozici, protože jsme jedinou reálnou opozicí asociální Fialovy vlády," prohlásil Okamura.

[chooze:article;value:564213]

"Je to předstupeň před těmi volbami, které se budou konat příští rok, a je nezbytné, abychom dali jasně najevo, že budeme spolupracovat," prohlásil předseda PRO Jindřich Rajchl.

Podle předsedy SPD je cílem obhájit 35 krajských zastupitelů a ideálně počet ještě navýšit. A přestože hlavním cílem uskupení je konec současné vlády, ve volebním programu nechybí ani krajská témata.

"Přispějeme každé slušné a pracující rodině krajský příspěvek na dítě v řádech desetitisíců korun, podpoříme výstavbu bytů a zajistíme financování související infrastruktury. Stop privatizaci zdravotnictví," vzkázal Okamura.

[chooze:article;value:564027]

Tradičně největší úspěch má SPD v menších krajích se sociálními problémy, jde třeba o Karlovarský nebo Ústecký kraj. A také Olomoucko.

"Máme spoustu věcí, které bychom chtěli změnit, například u nás v Olomouckém kraji je jedno ze základních témat korupce, ale hlavně chceme uspět v těch liberálně progresivních krajích, a to je například Středočeský kraj," řekl předseda poslaneckého klubu SPD a lídr kandidátky v Olomouckém kraji Radim Fiala.

A kandidovat budou zástupci SPD i v senátních volbách. Tam dosud nezískali ani jediný mandát. To chtějí letos změnit.

Své senátní kandidáty postaví SPD s Trikolórou v 25 z 28 volebních okrsků. Krajské volby a volby do třetiny Senátu se konají 20. a 21. září.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.