SPD si volí nové předsednictvo. Hnutí dál povede Tomio Okamura

V sobotu se v pražském hotelu Duo sešli delegáti hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) s cílem zvolit nové vedení strany. Předsednickou funkci obhájila hlavní tvář hnutí Tomio Okamura. Získal 195 ze 215 platných hlasů. 

"Děkuji, že jste mi dali opět důvěru. Díky vám jsem obdržel silný mandát k tomu, abychom další tři roky prosazovali ze všech sil náš politický program. A abychom uspěli, a my uspějeme, v krajských volbách, ve volbách do Evropského parlamentu, v senátních volbách a také ve volbách do Poslanecké sněmovny v příštím roce," prohlásil po zvolení.

Nejblíže jsou volby evropské, které proběhnou už v létě a kde hnutí obhajuje dva mandáty. "Můj osobní cíl je, abychom je navýšili. Byl bych rád, aby mandáty byly tři. Určitě je cílem, abychom měli stejně nebo více mandátů," řekl Seznam Zprávám Okamura ještě před svým znovuzvolením.

Kromě samotného předsedy SPD volilo i vedení hnutí. To zůstává beze změny, místopředsedou je stále Radim Fiala, ve vedení jsou nadále Radek Rozvoral, Radovan Vích a Ivan David. Zvolili je delegáti konference hnutí.

[chooze:article;value:550031]

Na konferenci dorazil i exprezident Miloš Zeman, který se teprve minulý týden vrátil z nemocnice. Jeho předchůdce Václav Klaus pak delegátům poslal videozdravici.

Setkání se nese též v duchu vzpomínání. Minutou ticha si delegáti připomněli nedávno zesnulého poslance a neúspěšného prezidentského kandidáta za SPD Jaroslava Baštu.

Na záznam z tiskové konference SPD se podívejte zde:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.