Špína a hluk v obecních bytech. Sousedé podali trestní oznámení na radního

Švábi, hluk, nepořádek, riziko požáru a kouř. S tím vším se už delší dobu pere část nájemníků magistrátních bytů napříč Prahou. "Neustálý bordel, smrad, ve své podstatě obyvatelé, kteří jsou nepřizpůsobiví," popsala problém obyvatelka domu v Praze 14 Ludmila Chaloupková. 

Nájemníci bytů ve Stodůlkách se už dokonce obrátili na Městské státní zastupitelství. Za všemi potížemi je podle nich současný radní pro majetek a bývalý radní pro bydlení Adam Zábranský (Piráti).

[chooze:article;value:501224]

​Problémoví sousedé se prý do bytů začali stěhovat poté, co v minulém volebním období koalice Prahy Sobě a Pirátů zavedla novou politiku přidělování sociálních bytů. Podle té na ně mají nárok hlavně ti, kteří byli dlouho na ulici.

"Z aktivit radního Zábranského je zřejmé, že nesleduje dosažení všeobecného prospěchu, ale je naopak zaměřen na způsobování škody na majetku Hlavního města Prahy, zneužívání svého politického postavení k cílené šikaně obyvatelů jím vybraných lokalit," stojí v trestním oznámení. 

"Trestní oznámení může podat kdokoliv na kohokoliv. Toto konkrétní oznámení spadá do kategorie irelevantních blábolů. Píšete, že ho podávala "skupina občanů", je nicméně nepodepsané. Já bych si tipnul, že za ním stojí dezinformátor Jan Čížek. Z mého pohledu to hraničí se šířením zavádějících poplašných zpráv a zbytečného strachu ve společnosti," vyjádřil se Zábranský. 

[chooze:article;value:517399]

​Podle něj se v minulosti díky změně v přidělování pronajalo na 450 sociálních bytů, a to hlavně matkám samoživitelkám. Podle některých právníků trestní oznámení na radního Zábranského problémy nevyřeší.

"Já bych jim doporučil, aby se znovu obrátili na magistrát s podnětem podat žalobu na ty lidi. Pokud by magistrát nevyhověl a byl nečinný, podal bych žalobu jako ti nájemníci sám. Soud může dojít k takovému výsledku, že dá těm lidem soudní výpověď," říká advokát Jan Černý. Zastupitelství spolu s policií teď oznámení prošetří.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.