Spletl jsem se. Princ Harry se upřímně rozpovídal o smrti Diany

[chooze:gallery;value:32082]

​Od smrti princezny Diany uplyne letos ​již 27 let. Její mladší syn princ Harry nyní v rozhovoru promluvil o tom, jak prožíval chvíle po její smrti. Princ hovořil zejména o smutku a nabádal děti a mladé lidi, aby se nebáli mluvit o svých emocích, uvedl web Daily Mail

Harry přiznal, že si například mylně myslel, že po smrti matky nemůže být šťastný. "Jako dítě je tak snadné myslet si nebo přesvědčit sám sebe, že ten, koho jsi ztratil, chce, abys byl co nejdéle smutný, abys mu dokázal, že ti chybí. Ale pak si uvědomíte, že ne, že by naopak chtěl, abyste byl šťastný," řekl.

Kritika rodiny

39letý Harry svou rodinu opakovaně kritizuje za nedostatek podpory. Domnívá se, že právě to ho přimělo potlačit emoce a nakonec vyhledat terapii. "Na jednu stranu o tom nechcete mluvit, protože to bude bolet, ale jakmile si uvědomíte, že když o tom budete mluvit, tak oslavíte její život, tak pak se věci stanou snazšími," popsal princ svůj vnitřní souboj. Určitou dobu podle něj potlačení funguje, ale není to udržitelné. "Sežere vás to uvnitř," dodal.

[chooze:article;value:551550]

Emocemi nabité video bylo natočeno v květnu, když princ naposledy přijel do Spojeného království. Na videu mluví s Nikki Scottovou, což je zakladatelka charitativní organizace Scotty's Little Soldiers věnující se pozůstalým dětem po britských vojácích.

Charitativní organizace video zveřejnila před sobotním Dnem ozbrojených sil, aby upozornila na pokračující potřeby pozůstalých dětí ve Spojeném království. Princ Harry vyjádřil svůj obdiv práci organizace. "To, co jste dokázali, je neuvěřitelné. Jsem opravdu poctěn, že mám tu čest být součástí Scotty's, a opravdu se těším, že uděláme vše, co je v našich silách, abychom přilákali více lidí a získali více finančních prostředků," uvedl princ.

Svatbu princezny Diany a tehdejšího prince Charlese (dnes krále Karla III.) sledoval v roce 1981 celý svět:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.