Společenské hry, promítání filmů. Teplé počasí pokazilo školákům lyžařské kurzy

Místo lyžování hrají Člověče, nezlob se, povídají si na pokojích nebo zpívají. Jedna škola chtěla dokonce odjet dřív, nebyl ale volný autobus. "Nebyli schopni sehnat autobus na pátek, takže tady vydržíme do soboty," přiblížil instruktor lyžařského kurzu Jiří Melichar.

V dešti na sjezdovky vyrazí jen ti nejotrlejší. Na lyžování to ale ani tak v mnoha areálech už není. "Už to nebudeme schopni příští týden spustit, protože to dostalo zabrat, ta vrstva se ztenčila," řekl provozovatel lyžařského areálu Jan Dudek.

Mnohé školy přitom ještě ani na lyžařské kurzy neodjely. "Připravujeme náhradní program ve formě nějakých pochodových cvičení či soutěží," nastínil vedoucí lyžařského kurzu ZŠ Zubří Jiří Míka.

[chooze:article;value:541708]

​Počasí zastavilo vleky i v téměř tisícimetrové nadmořské výšce. I tam jsou na sjezdovkách už jen zbytky sněhu. "Jedno odpoledne nám tady nepršelo, takže jsme vyšli na procházku, jinak jsme měli připravené společné hry, aby se všichni zabavili, nebo promítání filmů," vyjmenoval instruktor lyžařského kurzu ZŠ Hroznová Lhota Marek Tyllich.

"Zaimprovizovali jsme. Byli jsme i na běžkách, protože sjezdovky, které zavřely, se daly využít na běžky, jinak jsme stříleli ze vzduchovek a chodili na výlety," zmínil vedoucí lyžařského kurzu Ondřej Chrapek.

"Volají, ale naštěstí to nikdo neruší. Máme nějakou dohodu, že vymyslíme náhradní program," vyložil provozovatel horského hotelu Roman Křenek. A tak se místo lyžování jezdí třeba na sportovní zápasy nebo do krytých bazénů. Podle předpovědi nepřituhne ani v dalších dnech. Vleků v provozu tak bude dál ubývat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.