Společnost dostala rekordní pokutu za týrání zvířat. Museli jí odebrat tisíce psů

"Společnost Envigo podporovala obchodní kulturu, která upřednostňovala zisk a pohodlí před dodržováním zákona," cituje BBC z prohlášení Christophera Kavanaugha, státního zástupce pro Západní Virginii. Podle jeho slov vedl tento bezcitný přístup k hrozivým důsledkům v podobě nelidského zacházení se zvířaty a ke kontaminaci vodních cest.

Firma Inotiv Inc., která je mateřskou společností Enviga, souhlasila se zaplacením rekordního vyrovnání včetně zákazu chovu psů na příštích pět let. "Tím, že jsme neprovedli nezbytné modernizace infrastruktury a nenajali potřebný personál, jsme nedodrželi naše standardy pro dobré podmínky života zvířat a životního prostředí. Omlouváme se veřejnosti za škody způsobené naším jednáním," uvedla společnost Inotiv na svých webových stránkách.

[chooze:article;value:556111]

Portál ABC News s odkazem na tiskovou zprávu Agentury pro ochranu životního prostředí (EPA) sdělil, že společnost budou nyní sledovat, zda dodržuje předpisy a zvýšené standardy. Inotiv Inc. podle svých webových stránek poskytuje služby na podporu neklinických a analytických služeb v oblasti výzkumu a vývoje léčiv.

https://twitter.com/BBCWorld/status/1797816363412566130

Ministerstvo spravedlnosti podalo na chovné zařízení v Cumberlandu, které vlastní společnost Envigo RMS, v květnu žalobu, ve které ho federální úřad obvinil z několikanásobného týrání zvířat. Inspektoři zjistili, že někteří psi byli místo poskytnutí základní veterinární péče usmrceni. Zvířata také konzumovala závadné krmivo, které obsahovalo červy, plísně a výkaly, zatímco některé kojící feny nedostávaly potravu žádnou.

Ministerstvo spravedlnosti v pondělí uvedlo, že společnost Envigo rovněž přiznala, že "vědomě porušila zákon na ochranu zvířat tím, že mimo jiné nezajistila odpovídající veterinární péči, odpovídající počet zaměstnanců a bezpečné životní podmínky pro psy umístěné v zařízení v okrese Cumberland".

Odnětí 4 000 psů ze zařízení v srpnu 2022 zvedlo vlnu celostátního úsilí psích útulků najít psům nové majitele napříč celými Spojenými státy. 

Mlátí je a kopou. Veterináři i policisté prověřují týrání zvířat na jatkách (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.