Společnost nabízí levné letenky z Česka. Jde o rizikové stránky, varuje ČOI

Na neobvyklé postupy a jednání společnosti Fischer Air upozornil na facebooku publicista Rostislav Kopecký. Firma nabízí cestujícím výhodné letenky. Problém ale nastává už při samotném placení.

"Webové stránky umožňují 'rezervaci' letu, nicméně objednávku není možné platit kartou (chybí platební brána). Společnost v tomto ohledu zřejmě nedostala povolení od karetní asociace, nebo se o to vůbec nepokoušela. Po výběru letu vám ovšem přijde faktura, kterou prodejce požaduje proplatit do tří dnů," upozornil Kopecký.

Lidé mohou do různých dovolenkových destinací odletět dle nabídky webu například z Pardubic. Podle letiště je to však nesmysl. "S touto cestovkou nemáme uzavřenou žádnou smlouvu. Lety, které Fischer Air nabízí, jsou nepravdivé. Letiště nemá s touto společností nic společného," řekla TN.cz mluvčí pardubického letiště Mária Ministrová.

Před nákupem na stránkách fischerair.eu dokonce varuje i Česká obchodní inspekce (ČOI). Ta web řadí na seznam rizikových e-shopů. "Jako provozovatel webu není uveden nikdo, stránky jsou tedy zcela anonymní a spotřebitel neví, s kým uzavírá kupní smlouvu a vůči komu může nárokovat svá práva," vysvětlili inspektoři.

[chooze:article;value:540975]

Za společností Fischer Air má stát podnikatel Václav Fischer. Firma má navazovat na tradice letecké firmy, kterou Fischer založil v roce 1996. Redakce TN.cz oslovila i samotnou společnost. K situaci se ale zatím nikdo nevyjádřil.

Společnost Boeing má vážné problémy. Více se dozvíte v následující reportáži (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.