Společnost se chlubí novou výletní lodí. Ikonu moří zdobí unikání okno

Icon of the Sea, tedy Ikona moří, byla vybudovaná v Norsku a posledních 6 měsíců strávila v rukou 200 techniků, kteří testovali, co vydrží. Nové plavidlo bahamské lodní společnosti má 20 pater a sami stavitelé ho nazývají malým městem.

Paluba je rozdělená na 8 částí, má více než 40 restaurací a na své první cestě po Karibiku na konci ledna poveze přes 5 500 cestujících a 2 300 členů posádky. Do té doby bude k vidění v přístavu v americkém Miami, kde se k ní sjíždí řady nadšenců.

[chooze:article;value:529767]

"Je to vzrušující! Jsou tu nové věci, které nikdy předtím na lodích nebyly. Rádi jezdíme výletními loděmi, prostě to milujeme a museli jsme se na to přijít podívat," radoval se z nové lodi přihlížející Carter Kurth.

Oproti jiným výletním lodím má Ikona něco navíc. Designéři chtěli na promenádu dostat co nejvíce světla a rozhodli se pro prosklenou stěnu, která se táhne přes 3 patra. Aby to bylo architektonicky možné, přišli s elegantním bezpečnostním řešením. "Když hosté vejdou na palubu, první, co uvidí, bude ohromná konstrukce, které říkáme perla. Asi nebudou vědět, co to je, ale vyrazí jim to dech," popsala novou konstrukci ředitelka vývoje Jennifer Goswainová.

Perla se tyčí přes 3 patra a je umístěná v centru lodi. Pomáhá tak udržovat strukturu a nahrazuje oporu, kterou plavidlu vzalo obrovské okno. Společnost plánuje do příštího roku na moře vyslat ještě větší loď. Především v Evropě se ale tito obři oceánů setkávají se stále větším odporem. Na Mallorce proti nim pravidelně protestují v přístavech a Benátky už ty největší úplně zakázaly.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.