Spor o ČSSD se dostal až k soudu. Je to absurdní a komické, říká Paroubek

Sociální demokracie se obrátila na NSS. Vadí jim zkratka strany jejich bývalého předsedy Jiřího Paroubka. Ten nyní figuruje v čele České suverenity sociální demokracie, která po jeho uvolnění po přejmenování Sociální demokracie převzala akronym ČSSD.

Pod touto zkratkou nyní kandiduje i do Evropského parlamentu v koalici s uskupeními Směr Česká republika a DOMOV. "Důvodem návrhu je stručně řečeno klamavost a zaměnitelnost zkratky ČSSD," uvedl soud. Podle SOCDEM je příznačná pro ně.

[chooze:article;value:509541]

"Je to hloupý a trapný krok, který samozřejmě muže některé voliče zmást," řekl k věci pro TN.cz předseda Sociální demokracie Michal Šmarda. "Je dobře, že od nás lidé spojováni s korupcí, podvody, lhaním a papalášstvím odešli," dodal.

Paroubek si ale stojí za svým. "Mrzí mě, že se chtějí hádat s jinou opoziční stranou, a ne s pětikoalicí. Já se hádat nechci a nechci na někoho podávat žaloby. Je to absurdní a komické," uvedl pro TN.cz. K tomu, že by si lidé mohli jeho stranu plést se Sociální demokracií se odmítl vyjádřit.

[chooze:article;value:523798]

Návrh SOCDEM útočí na užití zkratky koalicí pro evropské volby. "Domáhá se zrušení rozhodnutí Ministerstva vnitra, jímž byla pro volby do Evropského parlamentu registrována kandidátní listina koalice s názvem ČSSD," popsal soud. Rozhodnout by o něm měl do 15 dnů.

Veškeré informace a data k eurovolbám 2024 a volebním preferencím najdete zde na TN.cz.

Nové logo ČSSD připomíná gilotinu. Chceme ostřejší přístup, říká Šmarda (06/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.