Spoušť v ostravské zoo. Bouřky vyrvaly stromy a zničily ploty, zůstává zavřená

[chooze:gallery;value:36317]

​Hrozivé škody napáchala noční bouřka na východě republiky. Obzvlášť zasažená byla ostravská zoo, ta o špatné situaci informovala už v noci. "Popadané stromy, vytopené budovy, poničené chodníky, oplocení a další," uvedla zoo na facebooku.

Ve čtvrtek ráno nebyla situace o nic lepší. "Jsme na tom velmi špatně. Nefunguje nám elektřina a rozhodně v devět hodin otevírat nebudeme. Kdo ví, jestli ve čtvrtek budeme moct otevřít," uvedla ve čtvrtek mluvčí zoologické zahrady Šárka Nováková. Krátce po osmé hodině ráno zoo potvrdila, že vůbec neotevře.

[chooze:article;value:560930]

​Zoo už kvůli špatným podmínkám po bouřce začala rušit dohodnuté zájezdy. "Odvoláváme školní výlety a návštěvníky, kteří se k nám chystali, žádáme, aby přijeli jindy. Snažíme se zabezpečit zoo, než budeme moci zase otevřít," dodala Nováková.

Lidé na sociálních sítích už nabízí ostravské zoo pomoc. Jsou ochotní v následujících dnech přijít a pracovat na odklízení škod. "Kdyby bylo potřeba pomoct, dejte sem výzvu, pokud to bude jen trochu možné, ráda pomůžu!" hlásí se paní Kateřina. "Nepotřebujete dobrovolníky na odklízení škod? Ve čtvrtek bych mohla odpoledne až do noci a v pátek možná dopoledne," nabídla se paní Dara.

Opavskem se ve středu prohnaly silné bouřky. Živel lámal stromy a zaplavil silnice:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.