Srazíte velblouda? Zaplatíte! Pozor na bizarní zákony v některých zemích

Tak jako se v Česku pasou na louce krávy, v Ománu narazíte na velbloudy. "Musíte čekat, až k vám velbloud sám přijde. Pokud nepřijde, tak ho musíte podrbat na krku, aby cítil, že jste kamarádi, a pak si můžete dělat krásné fotky s velbloudy. Všichni velbloudi v ulicích jsou holky. Kluci musí být doma, jenom holky můžou být venku," řekl průvodce Mohamed Othman.

Každý velbloud v Ománu má na krku známku, a tudíž i svého majitele, který si své stádo svolává před setměním domů. Přes den si ovšem můžete pomazlit, kolik velbloudů chcete, a nikdo po vás nebude chtít spropitné jako třeba v Egyptě. Potkáte tam stovky volně kráčejících hrbáčů, u kterých budete mít pocit, že s vámi komunikují očima a že si přímo říkají podrbání.

[chooze:article;value:531198]

​Někdy to tak opravdu bude, zvlášť v případě světle a tmavě hnědých druhů. Žijí tam ještě bílí velbloudi, ale také můžete narazit na černé, kteří jsou silnější než všichni ostatní, a je lepší se jim vyhýbat. Pokud někam dorazíte pozdě, pravděpodobně za to budou moct velbloudi. Na silnicích mají totiž přes den absolutní přednost.

"V Ománu mají zákon, že když přes den srazíte nějakého velblouda, tak musíte zastavit a čekat, až k vám přijde jeho majitel. Musíte se zeptat, kolik jejich velbloud stojí a zaplatit ho. Ale po západu slunce to bude chyba majitele, protože musí dát pozor na svá zvířata a musejí vám škody zaplatit," vysvětlil Othman.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.