Srážka aut na Šumpersku si vyžádala život řidiče. Bouralo se i na Pardubicku

[chooze:gallery;value:32616]

​Dopravní nehoda na kopci mezi Šumperkem a Bludovem si v pondělí dopoledne vyžádala lidský život. "Při nehodě dvou osobních vozidel došlo k úmrtí jednoho z řidičů," potvrdila před polednem policie.

"Řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem, záchranáři se jej pokoušeli resuscitovat, bohužel neúspěšně. Spolujezdkyně utrpěla pohmožděniny a oděrky. Vzhledem k mechanismu úrazu byla transportována do nemocnice v Šumperku," doplnila mluvčí olomoucké záchranky Lucie Mikisková.

[chooze:article;value:515635]

Kvůli srážce je silnice I/11 přes Bludovský kopec uzavřená v obou směrech. "Objízdná trasa vede přes Postřelmov, Sudkov a Dolní Studénky. Okolnosti nehody šetříme," informovali dále policisté.

Další nehoda v Olomouckém kraji se stala v Hranicích. "Vážně zraněného řidiče jsme dnes vyprostili pomocí hydraulických nástrojů z osobního auta v Hranicích, kde zůstal po srážce s kamionem zaklíněn. Asistovali jsme také záchranářům při ošetření těžce zraněného spolujezdce," informovali olomoučtí hasiči.

[chooze:article;value:515699]

"Oba zraněné jsme převezli do Fakultní nemocnice Olomouc na traumacentrum. Jeden pacient s podezřením na trauma hlavy byl transportován letecky, druhý, s mnohočetnými poraněními, byl ve stabilním stavu při vědomí převezen pozemní posádkou," dodala Mikisková.

Auta se v pondělí dopoledne srazila i na Pardubicku, konkrétně v Živanicích. "Při nehodě se zranily tři osoby. Poskytli jsme jim první předlékařskou pomoc a poté zraněné předali do péče zdravotníkům," informovali pardubičtí hasiči.

K hromadné nehodě pak těsně před polednem došlo ve Středočeském kraji nedaleko Českého Brodu na Kolínsku. "Po rychlém průzkumu bylo upřesněno, že jde o dopravní nehodu dvou osobních automobilů, dodávky a motocyklu, celkem se šesti zraněnými osobami. Dvě z nich zůstaly zaklíněné v dodávce, ostatní už byly mimo vozidla," řekla k situaci na místě mluvčí středočeských hasičů Veronika Švorcová Mocová.

"Po nezbytném ošetření a zajištění životních funkcí byli pacienti z jednoho osobního auta, z dodávky a spolujezdkyně z motocyklu postupně odvezeni do nemocnice pozemní cestou. Vážně zraněný řidič motocyklu byl do nemocnice transportován vrtulníkem letecké záchranné služby," dodala Mocová.

Vážná nehoda autobusů na dálnici D2. 77 lidí se zranilo, řidič zemřel (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.