Srážka aut nebyla nehoda, ale vražda. Smrt mladé ženy měl zavinit podnikatel

[chooze:gallery;value:33093]

Podnikatel ​Marián V. se má podle slovenského deníku Nový Čas postavit před soud za úkladnou vraždu. Nedávno ho měl obžalovat prokurátor Daniel Lipšic a předat jeho spis soudu. Loni v červnu totiž Mariánovo BMW nedaleko města Revúca čelně nabouralo do Seatu Toledo jeho expřítelkyně Iriny. Ta utrpěla velmi vážná zranění a na místě zemřela.

Koncem listopadu kriminalisté oznámili, že nešlo o nehodu, ale o předem promyšlenou pomstu. Jablkem sváru mezi rozhádanými milenci měl být prodej rodinného domu v obci Mokrá Lúka. Před lety ho Mariánova sestra měla darovat Irině se záměrem, aby ho v budoucnu přepsala na Mariána. Jenže ta ho po rozchodu v roce 2022 prodala. Podle policie se ji bývalý partner mnohokrát snažil přesvědčit, aby mu dům vrátila, ale marně.

[chooze:article;value:520070]

Začal ji proto sledovat. V den nehody si podle webu korzár.sk Marián zjišťoval, kde se Irina nachází a kdy se bude vracet z Banské Bystrice domů. Následně si na ni počkal na parkovišti a začal ji v autě pronásledovat. Měl ji ohrožovat riskantním předjížděním a snažit se ji vytlačit ze silnice. Irině se prý jako zázrakem podařilo uniknout a rychle zavolat policejní hlídku.

Té po příjezdu nahlásila, že ji pronásleduje bývalý přítel, ale trvala na tom, že na něj trestní oznámení podá později. Jenže po cestě domů se podle kriminalistů opět zjevil Marián v bavoráku, přejel do protisměru a narazil do jejího auta. Irina přes všechny snahy srážce nezabránila.

[chooze:article;value:519793]

"Na cestě mezi Revúcou a Muránskou Dlouhou Loukou došlo 18. července k tragédii. 47letý řidič měl z dosud nezjištěných důvodů přejet do protisměrného jízdního pruhu, kde se čelně srazil s protijedoucím osobním motorovým vozidlem," oznámila policie loni na facebooku. Irina utrpěla několik zlomenin včetně fraktury lebky a prudký náraz jí protrhl stěnu levé komory srdce. Žena na místě zemřela, Marián skončil na invalidním vozíku.

Provoz na silnicích bude o víkendu enormní. Experti varují před nehodami (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.