Srážka autobusu s dodávkou na jihu Čech. Řidiče museli vyprostit

[chooze:gallery;value:37751]

Vážná dopravní nehoda zablokovala ve čtvrtek večer silnici mezi obcemi Kamenný Újezd a Kosov na Českobudějovicku. U tamního rybníku Štilec se srazila dodávka s autobusem. Na místo vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému.

"Srazily se autobus jedoucí na trase mezi Lipnem a Prahou Lipno s dodávkou, která jela směrem na Český Krumlov. V zatáčce došlo k čelnímu střetu, kdy byla dodávka odhozena mimo komunikaci. Uvnitř byl vážně zraněný muž," sdělil TN.cz mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

"Střet byl na zdravotnické operační středisko nahlášen v 19:30. K nehodě okamžitě vyjely tři pozemní posádky z Českých Budějovic. Řidič nákladního automobilu zůstal ve voze zaklíněn. Při střetu utrpěl středně těžká poranění hrudníku a dolní končetiny," uvedla pak mluvčí záchranářů Petra Kafková.

[chooze:article;value:579131]

"Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče a vyproštění z vozidla jej záchranáři uložili do celotělové vakuové matrace a transportovali do českobudějovické nemocnice. Další dvě osoby utrpěly lehká zranění hlavy a po ošetření je záchranáři přepravili do téže nemocnice," dodala Kafková.

V autobuse bylo podle Bajcury v době nehody asi 10 cestujících. "Silnice I/39 je v místě nehody uzavřená. Objízdná trase vede po silnici s I/3 přes obec Velešín," doplnil policejní mluvčí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.