Srážku vlaku s kamionem mohl způsobit nekvalitní přejezd. Probíhá vyšetřování

U železničního přejezdu v Dolní Lutyni na Karvinsku je nejméně 30 rýh, které vybrousily podvozky projíždějících. Když sjíždějí z kopce k železničnímu přejezdu, nejprve se mírně zhoupnou. Za přejezdem je naopak čeká strmé klesání, kvůli kterému může spodní část aut zavadit o vozovku. "Mám osobní a vždycky škrtnu tady, kde je obrovský zlom," ukazuje obyvatel Dolní Lutyně Pavel Čempěl. 

Podle starosty Dolní Lutyně Pavla Buzka (STAN) se tento problém řeší dlouho. "Jediná zpětná vazba je od dopravce, když se tu zvažovalo zřízení autobusové linky, že nízkopodlažní autobusy budou mít problém," říká. 

Ve středu brzy ráno se kvůli tomu na přejezdu údajně zasekl i kamion, který do nedaleké farmy vezl vrtnou soupravu. Zadní kola na tahači zůstala ve vzduchu a řidič nemohl odjet. Mezitím se spustily závory a blikala signalizace. Třicetiletému strojvedoucímu se už nepodařilo vlak ubrzdit a při nárazu zemřel.

[chooze:article;value:538646]

​"Co se týká vyjádření ohledně přejezdu, tak k tomu se v tuto chvíli nemůžeme vyjadřovat," reagoval na dotazy ohledně nehody mluvčí hasičů Správy železnic Martin Kavka.

Drážní inspekce už přejezd řeší. "Budeme se zabývat i technickým stavem železničního přejezdu," řekl jejich mluvčí Martin Drápal. Policisté nehodu vyšetřují jako obecné ohrožení z nedbalosti. "Dosud nebyl nikdo obviněn," sdělila mluvčí karvinských policistů Daniela Vlčková. 

Vrtná souprava, kterou kamion převážel, po nárazu s vlakem letěla přibližně 50 metrů. Vyšetřování případu odhadují policisté a železničáři na několik měsíců. Provoz na obou kolejích se obnoví přibližně za dva týdny. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.