Moderní bydlení

Srdce na pravém místě láká do sociálních služeb

Nová kampaň, která je spuštěna v rámci Týdne sociálních služeb upozorňuje na důležitost profesí v sociálních službách a děkuje zaměstnancům za jejich službu. Akce je postavena na tvářích a citacích reálných zaměstnanců v sociálních službách. Nabízí ale také volné pracovní pozice v příspěvkových organizacích hlavního města Prahy.

V sociálních službách je v celém Česku na 3000 neobsazených pracovních míst, z toho přibližně 500 volných míst je v Praze. A to na různých pracovních pozicích. Od sociálních pracovníků přes terapeuty, psychology, zdravotníky až po kuchaře. Chybějí ale také i ekonomové, účetní či pracovníci správy nemovitostí. Nejsložitější situace v získávání nových zaměstnanců je kvůli vysoké poptávce po pracovních silách právě v Praze.

Kampaň lidem ukáže, jak těžká, ale zároveň i krásná práce v sociálních službách může být. Kampaň potrvá přibližně dva měsíce a je k vidění v tisku, v pražském mobiliáři a přibydou i rozhlasové spoty. Fotografie tváří kampaně nafotila Alžběta Jungrová. Součástí kampaně jsou také webové stránky: www.socialnipracevpraze.cz/, kde se nachází všechny potřebné informace včetně seznamu všech pražských příspěvkových organizací, které poskytují sociální služby a seznam volných pracovních míst, která mají. U volných míst jsou také uvedeny požadavky na kvalifikaci. U příspěvkových organizací se jedná převážně o domovy pro seniory, dětské léčebny, domovy pro osoby s nejrůznějším zdravotním omezením a další zařízení.

Celou kampaň připravilo hlavní město s asociací v podstatě in-house a rozpočet na její přípravu byl necelých 150 tisíc korun. Na vizuálech kampaně jsou čtyři tváře reálných zaměstnanců v sociálních službách.

Kampaň chce také ukázat, že když lidé pomáhají potřebným, tak největším oceněním je jejich úsměv a radost z toho, že mohou i přes svá omezení zůstávat doma – tam, kde to mají rádi. Nebo v pobytovém zařízení, ve kterém potkávají milé a ochotné tváře personálu. A v neposlední řadě je smyslem celé akce také zvýšení prestiže těchto profesí a celého oboru.

Poděkování patří všem tvářím kampaně, bez kterých by kampaň neměla opravdovou duši. Patří ale také všem pracovníkům v sociálních službách, kteří každý den dávají potřebným podporu, naději, bezpečí, porozumění, péči a pozornost.

Práce všech těchto zaměstnanců se dotýká srdcí a mění osudy lidí, a jednou se dotkne života každého z nás. V sociálních službách pracují tisíce obětavých lidí. Važme si jich. Můžeme je potřebovat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.