Srovnání cen vajec, mléka nebo řízků. U našich sousedů je o třetinu levněji

Mléko, máslo, vejce, mouka a drůbeží maso patří mezi základní suroviny, které řada Čechů kupuje téměř při každé návštěvě obchodu. V Německu 400 gramů kuřecích řízků vyjde na pět eur, tedy v přepočtu s úterním kurzem 118 korun. Za kilo řízků tam zaplatíte 295 korun. V Polsku a Česku vyšlo maso výhodněji. V českém obchodě přišlo kilo kuřecích řízků na 229 korun, v Polsku dokonce za 132 korun.

Nejlevnější byla v Polsku i mouka s cenovkou 13 korun za kilo. V Německu byla o 6 korun dražší. Nejdražší ale byla s přehledem v Česku, kde se dá sehnat za 22 korun.

Balení másla o 200 gramech u našich polských sousedů vyšlo na 30 korun. V Česku ho jde koupit za 55 korun. Bylo ho sice proti tomu polskému o pětinu víc, ale i tak mu cenově konkurovat nemůže. Výhodnější ale bylo v Německu, kde za 250gramové balení zaplatíte v přepočtu 34 korun.

[chooze:article;value:504524]

U mléka Německo cenově pohořelo. Litr trvanlivého polotučného mléka tam vyjde na 27 korun. V Česku stejné balení stojí 24 korun a v Polsku dokonce zhruba 18 korun.

Nejlevnější vajíčka lze koupit v Německu, balení deseti vajec vyšlo na 47 korun. V Polsku bylo deset vajec za 53 korun a za ty české zaplatíte dokonce 55 korun.

Cenově nejvýhodněji vyšlo Polsko, kde pět položek vyjde na 254 korun. V českém obchodě za stejné zboží zaplatíte o více než třetinu víc. Nejdražší byl nákup u německých sousedů. Tam české zákazníky ale láká spíše kvalita. Podle Čechů jde hlavně o uzeniny, mléčné výrobky nebo také drogerii.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.