Štáb TV Nova vyrazil porovnat ceny do Německa. Nákup vyšel dráž než v Česku

V německých regálech reportér televize Nova porovnal ceny stejného zboží, jaké nakoupil jeho kolega v Polsku. Květák našel v Česku za 35 korun, v Německu s ním přes pokladnu projdete jen v případě, že zaplatíte dvě eura, tady padesát korun.

Mandarinky vyjdou v Česku na 72 korun za kilogram, v Polsku na 78 a v Německu si připravte rovnou stokorunu. Ani u dalšího zboží to není o nic lepší. I to nejlevnější máslo v Německu vychází na 45 korun, což je více než v Česku, kde ho koupíte už od 30 korun.

[chooze:article;value:541575]

​Přesto se najdou výrobky, pro které se za hranice jet stále vyplatí. Sice se jejich počet ztenčuje, ale drogerie je mezi Čechy extrémně oblíbená. Kdo by taky nechtěl sto dávek pracího prášku za 450 korun, když u nás je dražší i balení, kde je o dvacet dávek méně.

"Drogerie vychází o něco líp, hodně lidí to tady nakupuje. Většinou právě ta velká balení," řekli Češi, kteří jezdí za nákupy do Německa.  

Oblíbené jsou dětské pleny, které se v Německu dají koupit od 120 korun. Jako sladkou tečku nakonec jsme zvolili Nutellu, ještě před rokem se dalo velké balení koupit pod stovku, teď je za 115 korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.