Stádo koní běhalo po silnici. Jedno ze zvířat po srážce s autem uhynulo

[chooze:gallery;value:32398]

Stádo devíti koní uteklo v neděli okolo desáté hodiny večer z ohrady a vydalo se k silnici. Podle informací agentury Aktu.cz způsobila zvířata minimálně dvě nehody. Nejprve projíždějící auto narazilo do koně. Poté do zastaveného vozu narazili další tři, než z místa utekli. Nehoda sice vypadala hrozivě, ale obešla se bez zranění.

Jinak tomu bylo ve druhém případě, který se uskutečnil jen pár minut po první srážce. O necelé dva kilometry dál přeletělo 700kilogramové zvíře přes kapotu osobního auta, což ho stálo život. Posádka auta dopadla o poznání lépe, i tak ale řidička při nehodě utrpěla šok a její spolujezdec si pravděpodobně zlomil klíční kost.

"Vyjeli jsme k dopravní nehodě, kdy se mělo srazit osobní auto s koněm. Po cestě na místo zásahu jsme potkali první dopravní nehodu, kdy jsme zjistili, že se kůň s autem střetl bočně. Tato nehoda byla bez zranění. Následně jsme přejeli k další dopravní nehodě, kdy jsme na místě nalezli jednoho mrtvého koně a jednu osobu zraněnou na hlavě a horních končetinách," řekl vedoucí zásahu hasičů Martin Vondra. 

[chooze:article;value:512794]

Osazenstva obou aut po bouračkách mluvila o velkém štěstí. Nehodám se snažili zabránit i samotní koně, ale na mokré vozovce se jim nepodařilo zabrzdit. Několik jednotek hasičů se tak snažilo koně pochytat, aby nedošlo k dalším srážkám. Čtveřice koní se sama vrátila do ohrady, k odchycení zbytku byla použita i termovize.

Zvířata podle hasičů zmateně běhala po okolí. Čtyři hodiny po nehodě se je marně pokoušela odchytit sama majitelka, které později přijeli na pomoc další chovatelé a lidé z vesnice.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.