Stala se nehoda, zburcoval mobil v Děčíně záchranáře. Byl porouchaný

Oznámení o nehodě v ulici Drážďánská v Děčíně přijalo operační středisko v úterý krátce před sedmou hodinou ráno. Na místo okamžitě vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému (IZS).

"Policisté vyjížděli v ranních hodinách do Děčína na základě tísňového oznámení o dopravní nehodě přijatého z technického zařízení," řekla TN.cz policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

[chooze:article;value:470059]

Podle mluvčího hasičů Jana Rudolfa panovalo podezření, že volající zkolaboval. Na mobilní telefon se krátce po přijetí oznámení totiž nešlo dovolat. Po příjezdu na místo však po žádné nehodě a zraněném řidiči nebylo ani vidu, ani slechu. "Na místě vůbec nikdo nebyl," sdělil mluvčí záchranářů Prokop Voleník.

"Provedli jsme tam průzkum. Ve voze, co tam stálo zaparkované, nikdo nebyl. Někdo si v něm nechal mobil," popsal Rudolf. Právě z onoho telefonu však záchranářské složky přijaly oznámení o vážné situaci.

Policisté majitele mobilu brzy našli, byl v pořádku a nic se mu nestalo. O nastalé situaci a nehodě však nic nevěděl. "Pravděpodobně došlo k chybě na technickém zařízení," vysvětlila Kubíčková.

Jednalo se tedy o planý poplach. "V tomto případě majiteli technického zařízení nehrozí žádný postih," uzavřela Kubíčková.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.