Stanjura narazil u zaměstnavatelů. Konsolidační balíček s nimi ještě probere

Škrty v dotacích, omezení dotační podpory k přeměně průmyslu a další návrhy se nelíbí zástupcům zaměstnavatelů. Nesouhlasí především se změnami ohledně daní, DPH a zaměstnaneckých benefitů.

"Teď jsme se třeba dozvěděli, že tam bude škrt ještě další ve vědě, výzkumu a inovací, což pro nás je absolutně nepřípustné," řekl prezident Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů Jan Wiesner.

Svazy se proto v úterý sešly se zástupci koalice a ministry. Jenže na téměř dvouhodinovém jednání se prakticky na ničem nedohodli. "Budeme dál jednat s konkrétními ministry a uvidíme, jak se budou připomínky vypořádávat," vzkázal Jan Rafaj, prezident Svazu průmyslu a obchodu.

[chooze:article;value:507883]

"Odborníci budou sedět v následujících dnech a budou diskutovat o konkrétních parametrech, legislativních návrzích a znění jednotlivých paragrafů. To myslím, že stojí za to, abychom ještě projednávali," nastínil prezident Hospodářské komory Zdeněk Zajíček (ODS).

S dalšími jednáními souhlasí i ministři. "Logicky vedeme debatu o jednotlivých parametrech, o jednotlivých nástrojích, které jsou z pohledu vlády nebo z pohledu zaměstnavatelů efektivnější, účinnější a které méně, a ta debata bude pokračovat určitě i v příštích týdnech." uvedl šéf státní kasy Stanjura.

Ministři ale nepočítají s tím, že by úpravy vládního konsolidačního balíčku měly být nějak zásadní. Podle nich budou spíše drobné a technické. Obsah balíčku ale musí být jasný do dokončení státního rozpočtu na příští rok. Tedy zhruba do konce září.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.