Starosta zadlužené obce na Rakovnicku zmizel. Pátrá po něm policie

Starosta obce Milý Zbyněk Šagát měl už před svým zmizením mnoho starostí. Po svém podzimním zvolení totiž zjistil, že předchůdce mu nechal v kase devítimilionový dluh. A teď nový starosta zmizel neznámo kam.

"Vůbec nevíme, co se mohlo stát. Od pondělka o panu starostovi nevíme, a proto jsme podali podnět na Policii České republiky, aby ho začali hledat," uvedl místostarosta obce Milé Ondřej Machek (Milý a Bor společně).

[chooze:article;value:485989]

"Kriminalisté od 9. února pátrají po 48letém muži, který je veden v evidenci jako pohřešovaný," informovala policejní mluvčí Michaela Richterová.

Pohřešovaný starosta podle sousedů bydlí s přítelem v domě a mají i podnájemníky. "Podívejte se, já se k tomu vyjadřovat nebudu. Přítel od pana starosty si to nepřeje," uvedl jeden z podnájemníků.

V Milém žije necelých 200 obyvatel, v létě tam jezdí i chalupáři. A celá obec ví, že po minulém starostovi zbyly velké dluhy, které musí nové vedení obce vyřešit. "Není to vůbec jednoduché, protože ta obec má nedostatek peněz a spoustu dluhů. Děláme, co je v našich silách," dodal Machek.

"Obec je v takovém dezolátním stavu. Takže jestli toho na něj nebylo moc," přemýšlela nahlas jedna z oslovených důchodkyň. Tamní obyvatelé doufají, že se případ brzy vyřeší a starosta se v pořádku najde. S jeho prací jsou prý zatím spokojení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.