Start letadla přerušila nečekaná závada. V motoru našli mrtvolu

Policisté našli 30letého Kylera Efingera z Park City v bezvědomí uvnitř motoru na křídle dopravního letadla s cestujícími na palubě, informuje agentura AP s odkazem na úterní prohlášení policejního oddělení v Salt Lake City. Podle policistů letadlo stálo na startovací ploše a stroj podstupoval odmrazovací proceduru. Turbíny uvnitř motorů byly v chodu. Policie dodala, že Efinger měl palubní vstupenku na let do Denveru.

Policii na podezřelého muže upozornil manažer obchodu uvnitř letiště krátce před desátou hodinou večer, když nahlásil výtržnost a dispečerům letištního řídicího střediska sdělil, že viděl cestujícího procházet nouzovým východem. Přivolaní policisté pak na jedné z ranvejí našli Efingerovo oblečení včetně bot a dalších osobních věcí.

[chooze:article;value:528872]

Když muže našli, ihned kontaktovali dispečery letového provozu a požádali je, aby upozornili pilota, že má vypnout motory letadla. V jaké konkrétní fázi byla aktuální činnost motorů zpráva neuvádí a tato skutečnost zůstává předmětem vyšetřování, uvedla v úterý policie.

https://twitter.com/AP/status/1742350371073249505

Záchranáři vyprostili mladíka ze sacího krytu motoru, který usměrňuje proudění vzduchu k ventilátoru motoru. Přes veškerou poskytnout pomoc a resuscitaci včetně podání naloxonu, který se používá při předávkování opioidy a pomáhá obnovit dýchání, byl na místě prohlášen za mrtvého. Ke zjištění příčiny úmrtí bude provedena pitva, která bude patrně obsahovat i toxikologickou zprávu.

Poté, co policisté nalezli Efingerovo tělo, byli cestující z letadla evakuováni, ale provoz letiště nebyl přerušen, uvedla policie. Mluvčí letiště zatím událost oficiálně nekomentoval.

Let Boeingu z Prahy do New Yorku trval jen 20 minut. Krátce po startu z jednoho motoru letadla vyšlehly plameny (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.