Startuje astronomické jaro. Teplo ale vystřídá mráz, ochlazení bude citelné

Středeční ráno sice přineslo na většinu území mráz a ojediněle i mrznoucí mlhy, během dne se ale oteplí. Pocítíme příjemné teplé jižní proudění a teploty se zastaví v maximech v Čechách až na 15 °C.

Další teplotní nárůst můžeme očekávat i v následujících dnech, kdy budou teploty kulminovat až na 17 °C. O víkendu se ale s vysokými hodnotami rozloučíme. V neděli totiž nastane zlom a teploty se propadnou až o několik stupňů. Připravit bychom se měli na vpád polárního vzduchu.

[chooze:article;value:547050]

​Počátkem příštího týdne se budou sněhové srážky vyskytovat už od středních poloh a ochlazení bude citelné. Odpolední teploty se totiž nejčastěji zastaví jen okolo 7 °C. Od čtvrtka by ale měly jít znovu nahoru a o Velikonocích by mohly v odpoledních maximech dosahovat 7 až 15 °C.

Kladnou teplotní odchylku hlásí sezónní výhledy i na další tři měsíce. Nástup jara by měl být ale relativně pozvolný – duben přinese pravé aprílové počasí a v druhé polovině května by to mohlo být už i na koupání. Oba měsíce ale budou bohaté na srážky a v květnu by se navíc mohla rozjet i bouřková sezóna.

Teplého počasí si užívají i cyklisté. Spoustu řidičů tím zaskočili:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.