Šťastlivec na Slovensku vsadil 50 korun. Vyhrál pohádkový jackpot

Ve slovenské číselné loterii LOTO padla neuvěřitelná výhra. Šťastlivec uzavřel svou sázku v Košickém kraji a vyhrál jackpot ve výši 4 804 824,35 eura, tedy přes 121 milionů korun, píše web tvnoviny.sk. Jde o pátou nejvyšší výhru ve hře LOTO za celou její historii.

"Na jednom z prodejních míst společnosti TIPOS požádal obsluhu terminálu o dvojtipovou sázenku na náhodný výběr čísel. Využil přitom možnost tzv. rychlé sázky," řekla mluvčí společnosti TIPOS Jana Pohorelská. Dodala, že výherce si zvolil navíc účast v doplňkové hře zvané Joker.

Za tikety dal celkem 2,50 eura, což je něco málo přes 50 korun.

[chooze:article;value:544370]

​Jeden ze dvou náhodných tipů tohoto sázejícího měl čísla 1, 10, 19, 24, 28 a 31. "Tato skvělá výhra je první milionovou výhrou mezi všemi loterii v letošním roce," uzavřela Pohorelská.

V Česku padl superjackpot na začátku března. Šťastlivec vyhrál ve Sportce více než 111 milionů korun, když se mu podařilo trefit všechna čísla, včetně Šance. V tuzemsku jde zatím o nejvyšší výhru v letošním roce. 

Doposud nejvyšší výhra ve Sportce padla v roce 2013, kdy manželé z Chrudimska získali 400 milionů korun. Nejvyšší výhra pak v Česku padla v květnu 2015, kdy sázející v evropské loterii Eurojackpot vsadil tiket v Pardubickém kraji a vyhrál 2,466 miliardy korun.   

Bitva o daň z hazardu. Vláda ji chce výrazně zvýšit, sázkovky se bouří (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.