Šťastné, veselé a levné Vánoce. Máme pro vás tipy, jak ušetřit

Dárky

Nejlepší je nakupovat dárky v průběhu celého roku. Vyhnete se tak jednorázovému velkému výdaji. Pokud ale patříte k těm, kteří si nechávají nákupy na poslední chvíli, využívejte předvánočních výprodejů a slevových akcí.

"Našim klientům radíme, aby dárky nakupovali s rozmyslem. Pokud například nakupujete na e-shopu, zamyslete se nad tím, zda nejsou dárky zbytečně drahé nebo jich nemáte moc. Před samotným nákupem si vezměte dostatek času na rozmyšlenou. Klidně se na to i vyspěte," doporučuje Filip Hrubý, tiskový mluvčí České spořitelny.

Mezi originální a poměrně levné dárky se řadí ty, které vyrobíte sami. Může se jednat o marmeládu, domácí granolu nebo poukaz na práci, kterou pro obdarovaného v příštím roce vykonáte. Fantazii se meze nekladou.

[chooze:article;value:477368]

​Jídlo

V Česku je zvykem, že musí vánoční stůl praskat ve švech. Přitom právě na jídle se dá ušetřit nemalá částka. Domluvte se doma, že letos nebudete mít na stole deset druhů cukroví, ale jen pět, že nebudete kupovat pochutiny typu chipsy, oříšky a podobně. Ocení to nejen vaše peněženka, ale i vy budete rádi, že v lednu nemusíte zápasit s přebytečnými kily.

Slevové programy

Nejen cena potravin v posledních měsících výrazně vzrostla. Stále se ale dá nakupovat v akcích nebo využívat nejrůznější věrnostní programy. Na své klienty v tomto ohledu myslí i banky. "Klienti Spořitelny si mohou v průběhu prosince aktivovat v mobilním bankovnictví George 20% odměnu za nákupy v supermarketech a hypermarketech Albert a získat tak až 750 Kč zpět. Vánoční akci, která platí až do konce prosince 2022, lze nalézt přímo ve slevovém programu Moneyback," říká Filip Hrubý z České spořitelny.

Slevový program Moneyback neplatí pouze na nákup potravin, výhodně díky němu nakoupíte také knihy, oblečení nebo pohonné hmoty. Stačí si ve svém internetovém bankovnictví takový program aktivovat a platit u vybraného prodejce platební kartou.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.