Stát nabízí lukrativní pozemky v Praze. Má to ale háček

Unikátní nabídka: Necelé dva hektary půdy jen pár kilometrů od Pražského hradu. Má to ale háček. Stojí tam areál architektonicky jedinečného hotelu Pyramida. Na prodej jsou celkem čtyři pozemky, včetně těch, na kterých leží třeba parkoviště nebo i samotný hotel. Naposledy byla vyvolávací cena 312 milionů korun.

Jenže zájemce se nenašel. "Do aktuálně vyhlášeného kola elektronické aukce nebyla ve stanoveném termínu složená žádná kauce, to znamená, že aukce byla automaticky zrušena. Náš úřad proto co nejdříve vyhlásí další kolo," sdělila televizi Nova mluvčí Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Michaela Tesařová.

[chooze:article;value:471877]

Úřad uzavřel po dlouholetém soudním sporu s vlastníkem hotelu nájemní smlouvu. Pozemek tedy patří státu a majitel hotelu je tam jen v nájmu. Dá se tak předpokládat, že by nový majitel pouze inkasoval nájemné. V současné době činí šest milionů a 700 tisíc korun ročně.

Momentálně úřad nabízí ale i další zajímavosti. Stále na prodej je třeba Divadlo Broadway v Praze. Ani na pátý pokus se nenašel kupec, který by v aukci přihodil vyšší částku než 930 milionů korun. Svého majitele nenašla ani bývalá budova banky z roku 1900 v Děčíně. Vyvolávací cena byla devět milionů a 310 tisíc. Pro dobrodruhy jsou pak k mání vojenské bunkry. Ten nejlevnější lze sehnat už od 16 tisíc korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.