Stát se zbavuje majetku. Nabízí lukrativní pozemky, auta i zvířata

aukci Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) se objevila zajímavá nabídka. Necelé dva hektary půdy jen pár kilometrů od Pražského hradu. Má to ale háček. Stojí tam areál architektonicky jedinečného hotelu Pyramida. Na prodej jsou celkem čtyři pozemky, včetně těch, na kterých leží třeba parkoviště nebo i samotný hotel. Je to již podruhé, co se tato nabídka objevila. Poprvé stát pozemky nabízel na podzim, kdy byla vyvolávací cena 312 milionů korun.

Jenže zájemce se tehdy nenašel. "Do aktuálně vyhlášeného kola elektronické aukce nebyla ve stanoveném termínu složená žádná kauce, to znamená, že aukce byla automaticky zrušena. Náš úřad proto co nejdříve vyhlásí další kolo," sdělila tenkrát televizi Nova mluvčí ÚZSVM Michaela Tesařová. Nyní se nabídka objevila znovu s vyvolávací cenou téměř 309 milionů korun.

[chooze:article;value:529907]

​Úřad nabízí ale i další zajímavost. Stále na prodej je třeba Divadlo Broadway v Praze. Opakovaně se totiž nedaří najít kupec, který by v aukci přihodil vyšší částku než aktuální vyvolávací cenu 911 milionů korun. 

Na prodej i běžné věci

Kromě lukrativních pozemků a nemovitostí jsou v nabídce ÚZSVM i věci běžné potřeby. Pořídit lze například vozidlo Chrysler Voyager za 7 700 korun, dodávkové auto značky Peugeot za 16 900 korun, lednici značky Elektrolux za 1 400 korun nebo mobilní telefon značky Samsung za 3 500 korun. Z méně obvyklých věcí můžete koupit třeba virtuální měnu bitcoin, stříbrné mince nebo meziměstské autobusy. 

Úřad na svých stránkách nabízí i darování zvířecích mazlíčků. V nabídce je například 6letý pes střední velikosti slyšící na jméno Pepa nebo kocouři Čertík a Čičin.

Podívejte se na reportáž o prvním prodeji pozemků u hotelu Pyramida:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.