Stavba klíčové dálnice je blíž. ŘSD udělalo důležitý krok

Plány na postavení nového úseku dálnice D3 ve Středočeském kraji se postupně uskutečňují. Ředitelství silnic a dálnic podalo žádosti o vydání územního rozhodnutí na dostavbu komunikace, která má spojovat Prahu s rozestavěným úsekem v Jihočeském kraji.

Žádosti, které ŘSD podalo na Krajský úřad Středočeského kraje ve středu 30. listopadu, mají urychlit proces územního řízení. Ředitelství u toho využilo možnosti, které mu dala nová legislativa pro vedení územního řízení. Staré žádosti podané na Městský úřad Benešov tak mohlo ŘSD stáhnout.

[chooze:article;value:477931]

Celkem se má jednat o 5 dálničních úseků a související přivaděče. Ty k dálnici mají připojit také Benešov, Týnec nad Sázavou a další obce, které neleží v těsné blízkosti plánované dálnice. Od nového středočeského úseku, který je dlouhý celkem 58,5 kilometru, si ŘSD slibuje odlehčení dálnice D1 a silnice I/3. Řidiči na Benešovsku totiž budou mít alternativní spojení s Prahou.

Podél plánované trasy letos ŘSD uskutečnilo geotechnický výzkum. "Jeho výsledky budou známy na konci příštího roku a budou sloužit jako stěžejní podklad pro zpracování dokumentace pro stavební povolení," sdělil mluvčí ŘSD Jan Studecký. Se začátkem výstavby počítá ŘSD na rok 2026.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.