Stávka herců v Hollywoodu končí. Produkce by se měla opět rozjet

118 dní se v Hollywoodu nepracovalo. Šlo o největší stávku za posledních 60 let, do se zapojilo 160 tisíc umělců –⁠ scenáristé i herci odmítali za daných podmínek pracovat. Teď protesty, které ochromily chod amerických filmových a televizních studií, končí.

Americký odborový svaz se dohodl s hollywoodskými studii. Podrobnosti chce přidat v pátek. "Byl to dlouhý proces, jsem ale nadšený, že po 118 dnech stávky, jsme se konečně dokázali dohodnout. Řekli jsme, že přijmeme pouze férovou a spravedlivou dohodu a přesně taková tahle dohoda je," uvedl Duncan Crabtree-Ireland, ředitel a hlavní vyjednavač odborového svazu SAG-AFTRA.

Odborové svazy požadovaly po streamovacích gigantech spravedlivější rozdělení zisku a lepší pracovní podmínky. Navíc chtěly i záruky, že největší filmoví producenti nebudou využívat umělou inteligenci a počítačem vytvořené tváře a hlasy, které by herce nahradily.

[chooze:article;value:502541]

​"Učinili jsme poslední a konečnou nabídku, která splňuje prakticky všechny cíle odborů a zahrnuje nejvyšší zvýšení mezd za posledních 40 let. Věříme, že přinese pozitiva všem zúčastněným," oznámil David Zaslav, generální ředitel společnosti Warner Bros. Discovery.

Po dobu trvání stávky hollywoodští herci nenatáčeli nové filmy a ani nepropagovali ty, které už vznikly. Během následujících několika dní by se měla veškerá produkce opět naplno rozjet.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.