Štěpán Kozub o prvních láskách. Dělá si srandu z vlastních traumat

Štěpán Kozub patří mezi nejvýraznější herce své generace. Nejvíce se zviditelnil svým komediálním talentem, který zúročuje na prknech ostravského Divadla Mír, dále v improvizační skupině Tři tygři, ale také ve filmech a seriálech. A samozřejmě na internetu.

Jeho skeče mají miliony zhlédnutí. A aby toho nebylo málo, tak aktuálně největší hvězdě nekorektního humoru v Česku se podařilo hned dvakrát vyprodat pražskou O2 arenu se stand-up show Kozub: Bez urážky. Obě vystoupení se uskuteční koncem prosince.

[chooze:article;value:469338]

​"Je to samozřejmě radost, ale není to něco, na čem bych si nějak vnitřně ujížděl. Já jsem rád, že můžu svou profesi dělat v takovém měřítku a že to třeba zajímá tolik lidí. Ale není to tak, že bych se budil teď s pocitem, že jsem se dotkl Boha. Takhle o sobě fakt nepřemýšlím," nastínil bavič.

Jeho fanoušky čeká smršť nekorektního humoru. "Bude asi nejsyrovější, co jsem doposud dělal. Nebere si to moc servítky, není to moc korektní a není to poplatné těm společenským trendům, což si myslím, že by komedie být neměla," doplnil Kozub s tím, že bývá pořád hodně nervózní. "Jsem ten typ, který má velký problém vyjít na tu stage," překvapil.

[chooze:article;value:465250]

​Přesto si nepřipravuje scénář. "Já posbírám různé tematické okruhy, kterými jsou třeba dětství, puberta, škola, práce i sex. Potom na to dané téma vlastně rozvíjím různé nápady. Mnohdy se stává, že to divák komentuje, což by se dít nemělo, ale děje se to. S tím člověk musí umět pracovat. Mám námět, ale ta show je pokaždé jiná," popsal Kozub.

Základem dobré show je podle Kozuba umět si udělat srandu sám ze sebe. Diváky prý nejvíc dostane, když komik umí pobavit svými vlastními traumaty. A to třeba těmi z dětství. "Mluvím o takových těch zážitcích, třeba proč nevycházely takové ty první lásky a co za tím bylo," zmínil.

Podle něj za to mohl i jeho vzhled. "V tom dětství jsem byl takový malý a obtloustlý kluk, který úplně nezapadl. Takže jediné, co mu zbývalo, byl ten humor. Já jsem se snažil třeba v té školce nebo v té první a druhé třídě balit holky na ten humor. Samozřejmě z toho všeho si utahuju, protože předpoklad toho, že si můžete dělat legraci z někoho jiného, je, že si musíte v první řadě umět ji udělat ze sebe," uzavřel.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.