Štěstí v neštěstí. Porucha letadla Lipavskému přinesla večer s modelkami

[chooze:gallery;value:34977]

V neděli ministr Lipavský v indické Bombaji strávil večer na akci Miss World. Mezi soutěžící se dostal neplánovaně potom, co v indické metropoli uvázl cestou z Japonska kvůli závadě na letadle.

"To se vám takhle neplánovaně protáhne mezipřistání a z ničeho nic sedíte na večeru Miss World v Bombaji," napsal ministr na síti X. Potkal se tam i s českou reprezentantkou Krystynou Pyszkovou.

Na akci ho pozvala ředitelka české Miss Czech Republic Taťána Makarenko. "Paní Makarenko se dozvěděla o neplánovaném pobytu delegace v Bombaji, a proto pana ministra pozvala, aby přijel českou reprezentantku na Miss World osobně podpořit na galavečer," řekla pro TN.cz mluvčí ministerstva zahraničí Mariana Wernerová.

[chooze:article;value:544516]

​Lipavský se vracel ze zahraniční cesty, na kterou vyrazil už 22. února. Navštívil kromě Japonska i Austrálii nebo právě Indii. Spolu s ním cestovali také zástupci českých firem a institucí.

"Na malém letounu Airbus byla zjištěna technická závada na podvozku. Pro delegaci ministerstva zahraničí v 15:30 odletěl druhý velký Airbus. S ním se delegace vrátí do Česka se zhruba 24hodinovým zpožděním," uvedla v neděli k závadě mluvčí armády Magdalena Dvořáková.

Česká delegace v čele s Fialou míří do Polska. Politiky čeká řada jednání (07/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.