Stojíme na prahu občanské války, řekl slovenský ministr vnitra po atentátu

"Z toho, co se rozpoutalo, z té nenávisti, se dnes zrodila bouřka. My tady stojíme pomalu na prahu občanské války, protože takové nenávistné komentáře jsou dnes na sociálních sítích. Proto já prosím, přestaňme s tím okamžitě. Toto vyvrcholení a tento atentát na premiéra je toho potvrzením," prohlásil slovenský ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok na tiskové konferenci ve středu večer. Reagoval tak na nenávistné projevy na sociálních sítích, které podle něj rozpoutaly bouřku.

Jen krátce předtím žádal novináře, politiky i slovenské občany, aby přestali šířit nenávist, a to zejména na sociálních sítích. Varoval, že lidé schvalující atentát na premiéra budou potrestáni. "Odpověď na nenávist není a nemůže být nenávist," zdůraznil.

[chooze:article;value:555637]

"To, co se dnes událo, je nepřekonatelnou jizvou, která nás bude pronásledovat ještě dlouhé roky," okomentoval situaci slovenský ministr obrany Robert Kaliňák. I on vyzval k zastavení nenávisti.

Na závěr tiskové konference Eštok požádal média, aby si uvědomila svou společenskou odpovědnost a situaci uklidnila. ​Středu označil za nejsmutnější den pro slovenskou demokracii za 31 let její existence.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.