Stovky amerických policistů pátrají po uprchlém ozbrojeném vrahovi

"Už předtím zabil dva lidi. Měl bych podezření, že je natolik zoufalý, že tuto zbraň použije…je extrémně nebezpečný," řekl podle CNN George Bivens z pensylvánské státní policie.

Čtyřiatřicetiletý brazilský státní příslušník Danelo Cavalcante uprchl z místního vězení posledního srpna. Čekal na převoz do státní věznice, kde si měl odpykat doživotní trest za ubodání své přítelkyně. Zasadil ji desítky ran před očima jejich dětí. Zřejmě se obával, aby neprozradila, že je doma v Brazílii hledán pro vraždu kamaráda, který mu dlužil peníze za opravu auta.

Cavalcante se dostal na střechu věznice tak, že se opřel rukama o jednu zeď, nohama o druhou a vysoukal se nahoru, což je nazýváno jako "krabí způsob". Podařilo se mu překonat dva žiletkové dráty a seskočit na zem. Jeho zmizení si všimli až po hodině při sčítání vězňů. Dozorce, který měl službu na strážní věži, dostal výpověď, uvedla agentura AP.

[chooze:article;value:521327]

​Přestože ho na různých místech zahlédlo několik obyvatel a upozornilo policii, stále se ho nedaří dopadnout. Z policejního sevření na ploše asi deseti kilometrů čtverečních už jednou unikl, když se oholil, vyměnil šaty a ukradl mlékařskou dodávku s klíčkem v zapalování.

Od pondělního večera mají strážci zákona další horkou stopu. Uprchlík se zřejmě chtěl schovat v otevřené garáži, jenže ho vyrušil majitel, který po něm začal střílet. Cavalcante vyvázl nezraněn, navíc se mu podařilo vzít loveckou pušku i s náboji.

[chooze:article;value:510142]

​Podle policie utekl do lesů u obce South Coventry Township severozápadně od Filadelfie, což je asi 50 kilometrů od věznice. Na 500 strážců zákona oblast o rozloze zhruba dvaceti kilometrů čtverečních prohledává. Létají zde vrtulníky i drony, jezdí policisté na koních, jsou vidět psovodi i obrněná vozidla. Muži v uniformách uzavřeli silnice v okolí a kontrolují každé auto. Do akce se zapojila i FBI a pohraniční stráž.

Místním bylo doporučeno, aby si zamkli domy i hospodářské budovy, zajistili vozidla proti krádeži a hlásili vše podezřelé. Školy v celé oblasti zůstanou do odvolání uzavřené. Za informace vedoucí k dopadení zločince je vypsána odměna 25 tisíc dolarů (téměř 600 tisíc korun).

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.