Stovky lidí v Chodově jsou bez tepla. Vyvrcholil tak spor města s dodavatelem

Spor mezi společností provozující tepelnou soustavu a městem Chodov trvá už dvacet let. Teď ale dosáhl vrcholu. Při předávání prvního z devatenácti výměníků do majetku města zřejmě firma na dálku přerušila dodávky tepla.

Nejen bez tepla, ale i bez teplé vody tak zůstalo téměř 200 domácností, hasičská stanice, městská policie nebo například sociální zařízení. Konkrétně jsou přerušeny dodávky do ulic Smetanova, Palackého a Husova.

Společnost už přitom na základě rozhodnutí Energetického regulačního úřadu (ERÚ) ze 16. listopadu není oprávněna nakládat s majetkem, který Nejvyšší soud přidělil městu Chodov.

[chooze:article;value:485533]

​Podle starosty města ale jednatel firmy argumentuje tím, že o rozhodnutí soudu nic neví a licenci pro poskytování služby nepotřebuje.

Stejná společnost spravuje teplárenský majetek města Chodov už od 90. let. Město se v minulosti mnohokrát snažilo zbavit se nájemce soudní cestou. Přestože nižší instance soudů opakovaně rozhodly ve prospěch města, odvolací soud vrátil případ k doplnění spisu a novému projednání.

Teď má Chodov v ruce čerstvé rozhodnutí soudu, že je majitelem tepelného hospodářství. Televize Nova zástupce soukromé společnosti kvůli komentáři k situaci oslovila, před vydáním reportáže však nezvedali telefon.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.