Stovky turistů zůstaly na Sicílii. Může za to požár letiště

[chooze:gallery;value:32420]

​"Letový provoz je pozastaven do 14 hodin ve středu 19. července," informovalo letiště na twitteru. V neděli pozdě večer tam totiž vypukl požár. Ten se ještě během noci na pondělí podařilo uhasit, terminál je ale stále zadýmený, uvedl web euronews.com.

Některé lety se ruší, další musí přistávat například v Palermu či na jiných sicilských letištích. Požár podle všeho vypukl ve spodním patře letiště a rozšířil se až do druhého patra, kde turisté čekali na odlet. Příčina jeho vzniku se vyšetřuje. Nikdo není zraněný, někteří lidé se ale nadýchali kouře.

Na Sicílii zůstaly stovky turistů, desítky z nich jsou ze Slovenska, upozornil web tvnoviny.sk. Tomu se ozval Mário z Bratislavy, který už měl s rodinou odletět domů, nyní ale musí hledat náhradní způsob dopravy. "K letišti už jsme se nedostali, viděli jsme terminál A, část toho terminálu byla vyhořená," řekl.

[chooze:article;value:513343]

Není jisté, jestli na Sicílii zůstali i nějací Češi. "Na zastupitelský úřad se dosud nikdo neozval," řekl TN.cz mluvčí ministerstva zahraničních věcí Daniel Drake.

Letecká doprava byla v Itálii ochromena už o víkendu. V zemi totiž proběhla stávka. Za lepší podmínky bojovali pracovníci řízení letového provozu i odbavovací personál. Zrušit se v zemi musely stovky letů a dohromady se stávka dotkla až 250 tisíc lidí.

V sobotu hořelo nedaleko bratislavského letiště. Lidé neměli vycházet a otvírat okna:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.