Strach o hvězdu z Červeného trpaslíka. Herce museli převézt do nemocnice

Právě během show na stanici BBC 6 Music Charles v pátek prozradil posluchačům, co se mu o dva dny dříve stalo. "Neudržel jsem v ruce tužku a cítil jsem v prstech mravenčení. V pravém rameni mě začalo bolet a vystřelovalo to do krku a zátylku," popsal podle webu Daily Mirror své zdravotní problémy.

Producent pořadu se jej zeptal, jestli je v pořádku. Charles mu odpověděl, že ne, ale že vysílání dokončí. Na naléhání kolegů, aby se nechal převézt do nemocnice, nedbal. Přesvědčila ho až manželka, která pro něj přijela a odvezla ho přímo do nemocnice.

Tam mu lékaři udělali EKG, které vyloučilo problémy se srdcem. Herec strávil v nemocnici následujících 24 hodin, kdy lékaři prováděli další a další vyšetření, nic ale neodhalila.

Na vlastní oči také Charles viděl problémy, kterými teď britské zdravotnictví trápí. Kvůli nedostatku personálu čekal na přijetí do nemocnice v čekárně na pohotovosti pět hodin. Přesto přístup zdravotníků hodnotil jako "brilantní".

[chooze:article;value:496110]

​"Není to žádná neúcta nebo kritika nemocnice Wythenshawe. Byli brilantní, byli profesionální, starali se, jak jen to šlo. Ale nemají dostatek zaměstnanců a jsou přepracovaní, takže mě třeba zavolali někdy ve čtvrt na deset, že mám jít na CT," popsal podle webu Daily Express péči v nemocnici.

Osmapadesátiletý herec začínal v druhé polovině 80. let v komediálních pořadech. V roce 1988 se začal vysílat sitcom Červený trpaslík, ve kterém dostal jednu z hlavních rolí, posledního člověka ve vesmíru Davida Listera. Sitcom se vysílal do roku 1999 a pak po deseti letech vzniklo několik dalších sérií. Mezitím si Charles střihnul také jednu z hlavních rolí v denním seriálu Coronation Street. Je také DJem právě v rádiu BBC 6 Music.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.