Strach v Čáslavi! Z jedoucího auta někdo střílel na lidi z airsoftové pistole

Střílelo se pravděpodobně z takzvané airsoftové zbraně, případem se již zabývají čáslavští policisté. K útoku došlo poblíž kruhového objezdu u Masarykovy a Tylovy ulice.

Incident ohlásily ve středu v 16:05 dvě ženy, které střelec údajně zasáhl do zad. Vzhledem k tomu, že jako střelivo v airsoftových zbraních slouží většinou plastové kuličky o průměru 6 milimetrů, nebyl podle zdravotníků nikdo zraněn.   

[chooze:article;value:469753]

​"Žádný takový incident nám nikdo nehlásil, nikoho jsme tedy neměli v péči," potvrzuje pro TN.cz mluvčí středočeských zdravotních záchranářů Monika Nováková. Přesto měl být zásah minimálně pro jednu z žen velmi bolestivý.

Policie už zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. A pátrá po řidiči a jeho spolujezdci z bílého SUV.

[chooze:article;value:410930]

​"Pokud jste byli svědky této události u kruhového objezdu nebo jste se s obdobným jednáním setkali, sdělte tyto informace čáslavským policistům na telefonním čísle 974 875 710, využít můžete i linku tísňového volání 158," říká mluvčí středočeských policistů Pavel Truxa.

Incident ale pravděpodobně nebyl ojedinělý alespoň podle diskutujících pod příspěvkem o střelbě na facebooku. "Vtip to není. Ve středu večer střílelo nejspíš stejné auto z kuličkových pistolí i na nás v obci Krchleby, ať to byla zbraň opravdová, či atrapa, bylo to velice nepříjemné!" uvedla diskutující vystupující pod jménem Káťa Martínková.

Opilý muž střílel z airsoftové pušky po lidech. Zasáhl i policii (6/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.