Strach v liberecké nemocnici. Pacient zničehonic zaútočil na lékaře i sestry

"Ten člověk byl přivezen jako podchlazený, nalezen někde volně v přírodě a tady po jistém období několika minut klidu najednou se zblázní," oznámil ředitel nemocnice Richard Lukáš.

Nejdříve v klidu ležel, pak ale vyskočil z lůžka a demoloval vše, co viděl. Lékaři i sestry okamžitě opustili nebezpečný prostor. "Pacient najednou vyběhl jinou částí toho oddělení," sdělil staniční záchranář Zdeněk Jindříšek.

Míjel vyděšené pacienty, které zdravotníci rychle přemístili na oddělení a zamykali se s nimi před agresorem. Ten prchal chodbou a pronásledoval staničního záchranáře, který se před ním ukryl do malého prostoru.

[chooze:article;value:528074]

"Řítí se na vás člověk, který se na vás dívá, v očích má smrt a řve na vás, že vás chce zabít," popsal zážitek Jindříšek. Muž se při útěku snažil rozbít i vchodové dveře a míjel další pacienty. I ty personál vtahoval do objektu.

"Jsme zamkli dveře, aby se ten agresor nedostal dovnitř," uvedl Jindříšek. Policie okamžitě na místo poslala hlídku. 

Pacient se zklidnil teprve ve chvíli, kdy proti němu ochranka nemocnice chtěla použít paralyzér. Policie agresora zpacifikovala a putoval rovnou na psychiatrické oddělení. Má jít o muže závislého na pervitinu. 

[chooze:article;value:527747]

"Skláním se před personálem. Snažili se pohybovat na opačných stranách prostoru, ve kterých se pohyboval ten člověk. Nesnažili se s tím pacientem navázat nějaký fyzický kontakt, což by nemuselo dobře dopadnout," pochválil personál Lukáš.

Právě na nemocničním příjmu čelí zdravotníci útokům velmi často. Proto se také pod dozorem expertů pravidelně školí, jak v kritických situacích správně reagovat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.