Strach z nových přijímaček na střední. Bude to fungovat, slibuje ministr Bartoš

Místo dvou přihlášek tři, a navíc digitálně. Přihlašování na střední školy letos zažívá revoluci. Zájemci o studium se budou moci hlásit v průběhu 20 dní.

"Ten systém bude fungovat od 1. do 20. února a není to žádný závod s časem. Takže těch zhruba 120 tisíc lidí, kteří to budou moci využít, se rozkládá v tomto termínu. My samozřejmě očekáváme, že na začátku bude nástup vyšší, pak na konci pro ty, kteří to nebudou stíhat," řekl ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti).

[chooze:article;value:537341]

​Stejný scénář jako s eDoklady, které v den spuštění nefungovaly, by se tak podle Bartoše neměl opakovat. Také společnost Cermat plánuje podniknout veškeré kroky k tomu, aby se snížila pravděpodobnost, že ji potká stejný osud jako aplikaci eDoklady.

Organizace navíc v oficiálním prohlášení tvrdí, že rodiče mohou případně využít i dosavadní způsob, a to papírovou přihlášku. 

Některé střední školy, které už do systému dostaly přístup, se potýkaly s problémy již v lednu. "První den ten systém vůbec nefungoval, nedalo se nic vyplňovat. Obávám se, že hodně lidí přihlášky vyplňuje na poslední chvíli. Zase na konci by mohl být velký přetlak," řekl televizi Nova ředitel Střední pedagogické školy a Střední odborné školy služeb Mladá Boleslav Štefan Klíma. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.