Strážníci v Ostravě zachraňovali tři důchodkyně. Pomohl speciální náramek

V prvním případě aktivovala tlačítko senior linky 84letá žena z Moravské Ostravy. Strážníci ji našli ležet na zemi. Při pádu na zem se bouchla hlavou do topení a už se nedokázala sama postavit. Strážníci tak ženě pomohli vstát a zavolali záchranou službu, která ženu odvezla na traumatologické oddělení.

Ve druhém případě pomoc přivolala 92letá žena z ostravské části Hrabůvka. Strážníkům ale žena dveře neotevřela ani jim přes ně neodpovídala. Z bytu ale slyšeli zvuky. Během chvilky dorazila na místo také ošetřovatelka seniorky, která od bytu měla klíče, a tak strážníky pustila dovnitř.

[chooze:article;value:497119]

Žena si stěžovala na bolesti, které má od doby, kdy spadla na procházce. Přivoláni byli také záchranáři. Ti ženu na místě ošetřili.

Poslední z trojice, která si pomoc přes tlačítko na náramku přivolala, byla 83letá seniorka z Ostravy-Poruby. Žena měla vysoký tlak a závratě. I v tomto případě strážníci neprodleně přivolali záchranáře, kteří po akutním ošetření ženu převezli na kardiologické oddělení. Ostravští strážníci, přes které senior linky fungují, evidují celkem 528 aktivních náramků.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.