Strážníci zpacifikovali ženu v brněnské zoo. Všude jsou slimáci, křičela

"Dvě hlídky městské policie vyjížděly v sobotu večer do brněnské zoologické zahrady. Dle svědka se z blíže neurčených prostor údajně ozýval hysterický křik ženy," informovala mluvčí brněnské městské policie Jana Pokorná. Strážníci se tedy vydali směrem, odkud se křik linul.

"Když dorazili k expozici lemura a jaguarundi, uviděli na střeše budovy ženu," sdělila Pokorná. Po střeše pobíhala, volala o pomoc a podle strážníků bylo jasné, že je ve špatném stavu.

[chooze:article;value:493318]

Jednomu z městských policistů se nakonec podařilo 30letou ženu z Opavska ze střechy odvést a doprovodit ji za budovu. "I tady se žena chovala agresivně, její pohyby byly těkavé, nepředvídatelné, zvedala nohy ze země a kopala kolem sebe," uvedla Pokorná.

Navíc měla žena neustále křičet, že jsou všude slimáci a lezou jí po vlasech. V jednu chvíli si kvůli tomu dokonce sundala tričko, protože si myslela, že jí lezou po těle. 

[chooze:article;value:500783]

"Strážníci ji zabalili do jednorázové přikrývky. Aby zabránili jejímu zranění, museli jí nasadit pouta. Poté zjistili, že žena je pod vlivem alkoholu. Nadýchala 2,14 promile," poznamenala Pokorná. Zároveň mají vzhledem k vpichům na jejích končetinách podezření na použití jiných návykových látek.

Ženu převezli po vyšetření zdravotníci na záchytku. "Porušení zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek strážníci oznámili správnímu orgánu," doplnila Pokorná.

Slimáci berou zahrádky útokem. V jediné se jich mohou schovávat stovky:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.