Střecha haly ve Vítkovicích zavalila dva muže. Jeden z nich zemřel

Zřícená střecha haly v průmyslovém areálu v Ostravě-Vítkovicích zavalila ve středu odpoledne dva 40leté muže. "Došlo ke zranění dvou osob, z čehož u jedné osoby byla tato zranění neslučitelná se životem," oznámili moravskoslezští hasiči.

Druhého zraněného se podařilo s pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení a speciálních vaků vyprostit a předat do péče zdravotníků.

"Jeho stav se jevil jako život ohrožující. Utrpěl vícečetná poranění v oblasti trupu a po vyproštění jej záchranáři museli uvést do umělého spánku. Lékař zajistil jeho dýchací cesty a převedl na přístrojem řízenou ventilaci," uvedl mluvčí ostravské záchranky Lukáš Humpl s tím, že zraněného převezli do ostravského traumatologického centra.

[chooze:article;value:500335]

"Ke zřícení střechy došlo okolo 13. hodiny v prázdné průmyslové hale na ulici Ruská ve Vítkovicích při jejím rozebírání bagrem," doplnila mluvčí ostravské policie Eva Michalíková s tím, že se policisté příčinami nehody stále zabývají.

Do pátrání po zraněných se na místě zapojili také kynologové. Útvar z Hlučína tam nasadil fenku Terezku, která se účastnila i záchranné mise v Turecku.

Česká výprava v Turecku by se bez psů neobešla. Svoji práci odvedli na výbornou:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.