Střelba v bance v centru Louisville. Zemřelo nejméně pět lidí, mrtvý je i střelec

Střelba se podle svědků rozezněla bankou Old National Bank, která se nachází v centru města Louisville, v pondělí ráno tamního času. Neznámý muž tam s dlouhou puškou měl začít střílet v prvním patře.

"Prostě začal střílet. Neviděl jsem mu do obličeje, byli jsme v konferenční místnosti. Toho, kdo byl vedle mě, střelil. Měl jsem na sobě krev," citoval jednoho z přítomných portál Fox News.

[chooze:article;value:494160]

Policisté nyní zjišťují, zda šlo o bankovní loupež. Zemřelo pět lidí. "Nejméně osm zraněných bylo převezeno do nemocnice University of Louisville včetně jednoho strážníka s vážným zraněním," citovala CNN policii. Dva lidé jsou ve vážném stavu.

Mrtvý je také samotný střelec. Zda je započítaný do celkové bilance zesnulých, však není jasné. "Zemřel na místě incidentu. Žádné nebezpečí nehrozí," doplnili policisté s tím, že lidé by se od dané oblasti měli držet dál. 

Kriminalisté se domnívají, že existuje nějaká spojitost dotyčného člověka s touto bankou v centru. "Vypadá to, že dříve býval zaměstnancem," myslí si policie, která vyšetřuje, jestli dotyčný zemřel po přestřelce s policií nebo na zranění, která si způsobil sám.

Na místo po incidentu zamířil guvernér státu Kentucky Andy Beshear. Podle CNN je právě on vlastníkem banky. Se dvěma z obětí se měl dokonce přátelit.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.