Střelba v centru Bratislavy. Útočník chtěl z bytu utéct po laně

​Bratislavští policisté zasahovali v úterý dopoledne v Albrechtově ulici, kde bylo slyšet střelbu. Útočníkem má být podle informací deníku TV Noviny pětapadesátiletý muž, který má trpět schizofrenií a se sousedy měl mít problémy už dlouhodobě.

"Po otevření dveří svého bytu měl střelbou ohrozit z plynové pistole na chodbě se nacházející ženu, která z místa ihned utekla," uvedla policie. Muž údajně střílel po exekutorce. Útočník se po střelbě dal na útěk a před strážci zákona se snažil utéct tak, že se slaňoval z okna. Odmítl spolupracovat i s vyjednavačem. 

Na pomoc vyjeli i záchranáři. Ti ošetřovali 87letou ženu s akutní reakcí na stres. Střelec zřejmě nikoho nezasáhl, žádný další zraněný totiž podle prvotních zpráv deníku Topky na místě není. "Bližší informace poskytneme, až to situace umožní," řekla mluvčí krajského ředitelství bratislavské policie Jana Šimunková.

[chooze:article;value:524103]

​Střelba otřásla Bratislavou už před měsícem

Podobný incident se v Bratislavě odehrál i zhruba před měsícem. Tehdy otřásla střelba krátce po půlnoci Fedákovou ulicí. Útočník na lidi mířil nejprve z okna, poté se přesunul i na ulici. Podle svědků vykřikoval, že je zabije.

Střelcem měl tehdy být dvaatřicetiletý muž, kterého policie během útoku zneškodnila. Činu zřejmě předcházela hádka se sousedem. Muž totiž opakovaně vyhazoval z okna pyrotechniku a sousedé s ním měli dlouhodobé problémy.

Útočník zranil čtyři lidi včetně jednoho policisty. Střílet měl ze zbraně svého otce. Při prohledání bytu našla policie celkem pět zbraní, všechny měl v legálním vlastnictví právě otec podezřelého.

Centrem Bruselu otřásla střelba. Dva lidé zemřeli:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.